As We See

As We See

Ajánlott olvasmány, mindenkinek!

2017. április 28. - As We See

Nemrégiben olvastam egy könyvet a HVG kiadójától, aminek az a címe, hogy Kis Lépés, Nagy Hatás; Milyen apró tettekkel érhetjük el a céljainkat?

Talán erős ezt így leírni, de első ránézésre nekem ez a könyv, nem ragadta meg a figyelmem, eltűnt a többi között. Ilyen címmel, tipikus okoskodós könyvnek tűnt, ami megmondja, hogy mit csinálsz rosszul, milyen béna vagy, ezt nem is így kellene, ez a jó.

Aztán a burkoltan megfogalmazott fejezetcímek között, kiszúrtam egyet, amiről nem igazán értettem hogyan passzol a többihez. Így valahol a közepén kezdtem olvasni a könyvet. Ennek a fejezetnek a címe az volt, hogy; Hogyan fordíthatjuk saját hasznunkra a nevek erejét?kis-lepes-nagy-hatas-b1-450x600.jpg

Megtudtam olyan abszurd dolgokat, minthogy milyen hatással van ránk az, ha megegyezik a nevünk egy hurrikánéval. Kutatások szerint ugyanis, többet adományoznak a katasztrófasújtottaknak azok, akiknek a neve hasonlít egy hurrikánéhoz. Átfordítva, ha valami terméknek vagy projectnek a neve megegyezik a sajátunkéval, sokkal inkább érezzük magunkénak, hogy ez nekünk készült, vagy, hogy a mi feladatunk.

Szép lassan rá kellett jönnöm, hogy tényleg, ez is így van, az is igaz, és fel sem tűnt, hogy tovább olvastam a könyvet.

Lényegében a fejezetek mind meglepő kísérletekre épülnek, melyeket a „valós” környezetbe helyezve, hasonló eredményekre juthatunk. Ezek pedig olyan trükköket mutatnak, amiket akár a mindennapi életben is hasznosíthatunk.

Éppen ezért, ajánlanám a könyvet.

Ha nem is azért érdemes elolvasni, mert egy problémára kell azonnali megoldást találni, hanem mert ennyi idősen is vannak benne olyan dolgok, amelyek egyszerűen érdekesek lehetnek.

Persze, ez nem egy regény, amit ha nagyon tetszik egy nap alatt végigolvasunk, de nem is egy tankönyv, ami kötelező, inkább csak saját érdekekből nagyon ajánlott.hvgkonyvek.png

 

Schiffer Laura

 

A könyvet ezen a linken lehet elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr1412460145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása