As We See

As We See

Kezünkben a jövőnk

Avagy egy könyvajánlóval egybekötött elmélkedés a jövőnkről.

2016. november 17. - As We See

Facebook függő vagy? Tele a fejed az időutazással kapcsolatos teóriákkal? Sokat fantáziálsz a technológia fejlődés jövőjéről? Tudni szeretnéd mi lesz belőled? Vagy csak egy könnyed, romantikus, mégis mély gondolatokat rejtő ifjúsági könyvre vágysz?
Akkor olvasd el a Kezünkben a jövőnk című könyvet!!

jay-asher-kezunkben-a-jovonk.jpg

...

Röviden a könyv cselekményéről.
1996-ban járunk. A helyszín Amerika. A főszereplők pedig gimnazisták.Emma épp most kapta meg élete első számítógépét. Szomszédja, és egykori legjobb barátja Josh neki ajda az AOL-tól kapott CD ROM-ot. Ezzel kitárul előttük az internet világa. Természetesen az akkori interneté, ami igencsak eltér attól, amit ma minden nap használunk, s ami nélkül szinte már létezni is képtelenek vagyunk. Egy dolgot kivéve. Valamilyen különös, időt és fizikát meghazudtoló módon Emma gépén felugrik a facebook. S képes megnézni a 15 évvel későbbi posztjait, barátait.

A bonyodalom ezzel kezdetét is veszi. S miután lassan felfogják,
hogy mindaz amit látnak a valóság, s nem csak egy egyetemes átverés része, szinte minden átértékelődik bennük.
Tovább nem is mesélném, inkább olvassátok el ti magatok, mi történik, ha valaki megtudja mi fog vele történni a jövőben!

Engem személy szerint nagyon lekötött a könyv, de be kell vallanom, teljesen másmilyen, mint amit olvasás előtt vártam. Azt hittem, hogy egy tipikus sci-fit fogok olvasni, ami a technológia és a facebook köré épül.

Nem ezt kaptam, de mégsem voltam csalódott. A fő téma a tinik mindennapjai voltak. S nem arra keresett választ a könyv, hogy mi az áltudományos magyarázata a történteknek. Sokkal inkább azt figyelhettük meg, miképp változnak meg fenekestül a mindennapjaik.

Miután befejeztem a könyv olvasását hirtelen elöntött egy nagy mértékű gondolat áramlat.Az az beindultak a fogas-kerekeim, és elkezdtem elképzelni a történetet a jelenben. Elgondolkoztam azon, miért vagyunk ennyire net, és közösségi média függők. Belegondoltam mi lenne ha valóban tudnánk időt utazni. S kissé szorongva filozofáltam arról milyen lesz a jövőnk.

olvaso.jpg

Képzeld csak el, hogy egy író 15; 20 vagy akár 25 év múlva megírja a könyv adaptációját. Vajon mi lesz a facebook “utódja”? Vajon megéljük-e azt, hogy egy számítógép előtt fekve éljük le a teljes, virtuális életünket?

Íme pár példa az őrült agyszüleményeim közül.

Az agyunkban lesz egy chip, ami napi 24 órában mér. S lesz a neten egy honlap, ahol mindenkinek fenn lesz a teljes érzelmi térképe. Mi pedig bármikor böngészhetünk majd barátaink fejében, ha kíváncsiak vagyunk rá mit is gondolnak valójában.

Alvás közben egy műszer folyamatosan rögzíteni fogjaaz álmainkat, s mire felébredünk ebből össze fog vágni egy öt perces intrót. Ha érdekesnek tartjuk majd feltöltjük az álom figyelő honlapra. Azon fogunk versengeni kinek volt extrémebb álma, s mindenki megfeledkezik majd a valós életről.

Írjátok meg ti is az őrült ötleteiteket!

Göde Anna

(képek forrása: google, weheartit)

A bejegyzés trackback címe:

https://a-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr9211970601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása